A D V I S O R  Y       B O A R D


 

S.E. Dr. Johann Sattler


Dr. Johann SATTLER

Austrian Ambassador to Albania


Dr. Johann Sattler emërohet në prill 2016 Ambasador i Republikës së Austrisë në Shqipëri.

Më parë ai ka drejtuar për tre vite Sektorin për Ballkanin Perëndimor pranë Ministrisë  së Punëve të Jashtme Austriake. Nga viti 2008 deri në vitin 2013 Dr. Sattler ka qenë drejtor ekzekutiv/publikues i grupit mediatik “WAZ” si dhe “Axel Springer” në Moskë. Më parë ai ka mbajtur poste të ndryshme si p.sh. zëvendësdrejtor i Zyrës së Sekretarit të Përgjithshëm pranë Ministrisë Punëve të Jashtme Austriake, këshilltar për Çështjet politike pranë Ambasadës Austriake në Uashington si dhe anëtar kabineti i të dërguarit të posaçëm të BE-së për Europën Juglindore (për Paktin e Stabilitetit) në Bruksel.

Dr. Johann Sattler ka studiuar Shkenca Politike dhe Gjuhë Sllave në Universitetet e Insbrukut/ Pragës dhe Moskës. Nga viti 1994 deri në vitin 1996 ka kryer studimet në Akademinë Diplomatike të Vjenës.

Në vitin 1996 ai është bërë pjesë e Shërbimit Diplomatik të Republikës së Austrisë. Në vitin 2008 ka marrë titullin Doktor pranë Universitetit të Vjenës.


Some Words from Dr.Johann SATTLER about the European Forum Alpbach and Initiative Group Alpbach Albania :

Forum Alpbach has developed into a remarkable and globally known institution. The “village of thinkers” has existed for more than 70 years and tries to find sophisticated solutions for our ever more complex global society. The success and value of Forum Alpbach derives from two fields: Interdisciplinary and Internationality. Due to this fact, the Forum wouldn’t be complete without Albanian participants.

Therefore, we are very glad that the IG Alpbach Albania has become a noticeably active and valuable annual contributor to the Forum.Since its foundation in 2013 the Austrian Embassy Tirana has given support wherever possible.

As the new Austrian Ambassador to Albania I am proud to continue the work of my predecessors who took part in the founding process of the IG Alpbach Albania.

I wish the Initiative Group all the best and look forward to meeting many of the prospective Albanian participants to the Forum. The spirit of Alpbach is everywhere. Keep on working to spread it all over Albania.

Best regards,

Dr. Johann SATTLER

Austrian Ambassador to Albania